четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Чудотворната съвършена храна : дивите синьо-зелени водорасли АФА


Храната, която зарежда с енергия, стимулира имунната система и предпазва от болести.
Днес се счита, че тези забележителни форми на живот представляват 80% от естествената храна (биомасата) и подсигуряват 90% от производството на кислород на земята. Групата на водораслите е основен хранителен източник на различни цивилизации от преди хиляди години – ацтеките, инките, племето Канембу (Чад, Африка), Близкия Изток, Япония и мн.други.
Диворастящото синьо-зелено водорасло (Aphanizomenon flos-aque – AFA) от езерото Кламат, Орегон, се различава от повечето водорасли. То е едно от малките видове водорасли, което расте в диво състояние в своята собствена естествена среда, едно от най-богатите на хранителни вещества места в света, невъзможно да бъде възпроизведено в развъдници. АФА са превъзходна храна по няколко показателя: 1) по скорост на асимилация, смилаемост и абсорбация, 2) като източник на храна и енергия, 3) по хранителна плътност, 4) като превантивно средство срещу болести.
Водораслите АФА са на-концентрираната отлично балансирана пълноценна храна в света. Тъй като се разпознават от човешкия организъм като храна, те се усвояват от него със степен на асимилация над- 95%.
АФА имат изключително високо съдържание на витамини, минерали, аминокиселини (висококачествени пълноценни протеини) и активни живи ензими, включително един съвършен аминокиселинен профил с 62% белтъчно съдържание (почти идентичен с човешкия), високо съдържание на бетакаротин. АФА са най-богатият известен натурален източник за В12 (най-важния витамин за кръвотворенето) и на хлорофил (пречистващ и регениращ ефект).
Според канадски изследвания, ежедневното приемане на 1 грам кламатски водорасли увеличава с 40% способността на Т-лимфоцитите (клетките убийци на имунната система) да мигрират активно към тъканите, което означава, че те по-добре унищожават раковите клетки и микробите.
АФА е превъзходен тонизатор и регулатор на т.нар. ПНЕИ система (психо-невро-ендокринно-имунна система), обединяваща различни тясно преплетени важни функции на организма и оказва благотворен ефект върху обмяната на веществата.
Най-интересен и уникален аспект на водораслите АФА е благотворното им въздействие върху мозъка, нервната система и психиката. То активира невротрансмитерните системи, което води до преодоляване на депресията, концентрацията и издръжливостта на ума, подобряване на яснотата, стимулиране на творческите възможности и развиване на дясната хемисфера, т.е. артистичните и интуитивни способности.
Учене, недоспиване, стрес, конкуренция, пушене… познато като еликсир за мозъка, това водорасло се оприличава на супер гориво за нервната система. То е в състояние да зареди, възстанови и енергизира изтощените мозъчни клетки така, че да започнат да функционират много по-добре.
При по-големи дози (над 5гр. на ден) АФА активират стволовите клетки, които могат да регенерират различни органи и системи, в това число жизнено важни (сърцето след инфаркт, мозъка след инсулт, бъбреците и др.) и да възстановят здравето и младостта.
Многостранни са действията на микроводораслите АФА. Ето и най-важните от тях:
-          детоксикация и чистене от радиация и тежки метали;
-          кръвотворен ефект – много богати на желязо, вит. В12, протеини и хлорофил
-          активират имунната система
-          алкализират организма – готвените храни го подкиселяват и отварят вратата за болести и остаряване;
-          еликсир за мозъка и нервите;
-          набавят по-голямата част от минерали и микроелементи, които са изчерпани от почвата – близо 98% от хората са с минерални дефицити (за сравнение през 1948г. в 100 гр. спанак е имало 158 мг желязо, а в наши дни 2,2 мг!!!) и др.;

Кламатските микроводорасли дават чудесни резултати и повлияват много добре различни здравословни проблеми:
  • регулират кръвното налягане, обмяната на холестерола и триглицеридите;
  • имат изключителен ефект при хора със ставни проблеми (ревматоиден артрит, износване на ставния хрущял);
  • предотвратяват, забавят или връщат развитието на остеопороза и усложенията свързани с нея;
  • алергии (хранителни, астма) и кожни проблеми;
  • регулират функцията на червата при запек (при деца и възрастни), задръстване със слуз;
  • много добър ефект при мигрена;
  • възстановяват обонянието, кървящи венци;
  • анемия и малокръвие;
  • намаляване и регулиране на телесното тегло и пристрастеност към сладките неща и хипогликемия;
  • чернодробно изтощение;
  • предменструален синдром, регулират функцията на яйчниците и свързаните с тях хормонални проблеми;
  • депресии и умствено изтощение;
  • През 2005г. екипа на д-р Драпо патентова прилагането на микроводорасли АФА като метод на лечение на диабет, Паркинсон, Множествена склероза и Алцхаймер.