сряда, 21 декември 2011 г.

ЛЕКУВАТ ЛИ ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ?

Лекари споделят какво сочи тяхната практика
д-р Петър Найденов, София:
Основният принцип на лекуването е "Преди всичко не вреди!" Този принцип е спазен при хранителните добавки, но не и при химичните медикаменти, които определено вредят. Втори принцип на медицината е "Лекува природата, а лекарят не бива да пречи". За съжаление алопатията в много случаи пречи на излекуването и вместо да лекува, просто потиска симптомите и допринася за хронифициране на заболяванията или тяхното усложняване.
В практиката си комбинирам природолечение, хомеопатия, хранителни добавки и тахионни продукти. Смело заявявам, че природните продукти, класифицирани като хранителни добавки, в много случаи се оказват ключът към излекуването на деца, които често боледуват, както и на хора, страдащи от тежки хронични заболявания.
Случай: 45-годишен мъж, страдащ от тежък псориазис, усложнен с артрит. Едва ходи, нетрудоспособен, обиколил най-добрите кожни клиники в България. Като последна мярка го насочват към химиотерапия с метотрексат, но попада на дистрибутор на АкваСорс, който го насочва към мен. След комбинирано лечение с диета, хомеопатия и продукти на АкваСорс само за три месеца пациентът постигна съществено подобрение - спиране на болките, израстване на нормални нокти, нормализиране на килограмите и възстановяване на трудоспособността.
д-р Мария Василева-Стоева, Варна:
Имаме случай на възрастен човек с иноперабилен карцином на белия дроб (не подлежащ на опериране), който почти две години се поддържа с добавки "Зелена Енергия" и "Антиоксидант", а преди да започне да ги пие са му "давали" само два месеца живот - след всичките химиотерапии, които е изкарал.
Аз лично излекувах алергията на дъщеря си с Антиоксидант и Комплекс мастни киселини. Излекувах и своята много тежка алергия, заради която всъщност започнах с хранителните добавки. Пила съм година и половина само по една капсула AFA на ден, защото тогава не можех да си позволя повече. Въпреки това, на четвъртия - петия месец, алергията ми изчезна, а в рамките на още година - и другите ми здравословни проблеми. Така че, не може да се каже, че не лекуват - лекуват, когато са в по-висока лечебна доза и се приемат достатъчно време. Даже по-често ги ползваме за лечение, отколкото за профилактика, защото българинът много не мисли за профилактика, докато не се разболее.
д-р Петър Петров, Варна:
Примерно при сърдечните заболявания използването на коензим Q10 е неоценимо, а докторите, които са забравили как действа той, да си отворят учебниците по биохимия от I и II курс от университета и да си припомнят! В практиката на Европейския Съюз и на Съединените Щати използването на хранителни добавки е облечено в подходяща законова форма, така че по-добре нашите политици да не се правят на три и половина, а да погледнат към тези, с които се стремим да се уеднаквяваме! Най-малкото е идеята за плуралистичен подход към здравето който си иска да се лекува по моделите на университетската медицина, но тези, които имат други разбирания, включващи и лекуване с хранителни добавки, да им се даде шанс и свобода да ги използват.
Коментар: Напоследък индустрията на болестите става все по-нагла в лобирането си (разбирайте, дава много повече пари). Идеята е да се настрои общественото мнение против естествените методи за подобряване на здравето. Само си представете - едно семейство възрастни хора, около 70 годишни, в продължение на 10 години да не взема лекарства, защото се поддържа със суперхрани. Е, те на това му се вика пропуснати ползи за фармацевтичните компании! И отговорът им е логичен - опитват се да ни убедят, че "това са глупости", че е опасно да се самолекуваме и т.н.
Днес (3.12.2006) в Москва слушах по радиото, че "дисбактериозата е нещо, измислено и пропагандирано само в Русия, за да се продават хранителни добавки, и по света медицината не признава такова заболяване"!!! А какво ще кажете за това: "Най-полезното откритие на медицината са антибиотиците. Ползата от тях е много по-голяма от страничните им ефекти, а и не всички имат странични ефекти." И още: "Няма вяло протичаща пневмония. Всяка пневмония се лекува само с антибиотици, а най-добре е тези, които са склонни към пневмония, да се ваксинират против грип."
После телефонът звънна в московското студио на това платено рекламно предаване за здравето. Обаждаше се една баба, която с измъчен глас каза, че тя има вяло протичаща рецидивираща пневмония, която всяка година се опитва да лекува с антибиотици, но уви - без успех. И питаше горката какво да прави. Ето отговорът на водещата лекарка: "Радвайте се, такава диагноза не съществува - значи, току-що ви излекувахме! А като се разболеете, пийте по-силни антибиотици. И е добре да се ваксинирате против грип..."
Е, братушките съвсем са го ударили през просото - на това му викат там "вешать лапшу на уши" - т.е. да ти закачат на ушите юфка и макарони и други тестени варени неща, демек да те пращат за зелен хайвер... ама то така е, като не са чели "Нов модел за здраве и болест". А вие чели ли сте го? Че току виж и вас са ви хванали за канарчета...