четвъртък, 16 декември 2010 г.

Новозеландска натурална козметика NATURAL BEING

Знаете ли,че…
Американски учени са изследвали кои източници носещи се най-често във въздуха са най-вредните за здравето на човека ? Оказало се, че на първо място са димът и изгорелите газове от промишлеността и превозните средства; На второ място – козметика с парфюмерия и на Трето място- цигареният дим!!!! Причината – рязката миризма на парфюм може да предизвика алергични реакции.  

Неотдавна руски учени твърдят (к.х.н. д-р Анатолий Децина, директор на Научно козметично общество, автор на над 50 научни материали и трудове),че крема против бръчки и други кремове могат да ускорят стареенето на кожата. Как правилно да изберем и ползваме козметика?

След направени анализи на над 500 съставки на козметични средства по света е установено, че производителите и разработчиците често използват концентрации на витамини и количество на мазнини, превишаващи нормите десетки и стотици пъти, което дебалансира състава на продуктите. Това води до различни отклонения в организма – ускоряване процеса на стареене,блокира дишането на кожата и вкарване на т.нар. шлаки. Прекомерната употреба на такива продукти може да доведе и до рак на кожата!
Болшинството от съвременните козметични препарати съдържат химически синтезирани добавки, като парфюми и синтетични консерванти: бактерициди, фунгициди, които предпазват от развитието на микроорганизми в козметичните изделия. Те обаче нямат никакво отношение и положително въздействие към кожата ни. Техните молекули са много малки и лесно проникват чрез кожата в кръвта. При взаимодействието на кожата със синтетични консерванти и други съставки от неорганичен произход може да предизвикат неприятности като контактен дерматит и други. Например формалинът е токсичен и канцерогенен, като провокира алергични реакции и блокира работата на кожата да се възобновява. Самите те ускоряват процеса на стареене. Такова вещество като бронопола способства за появата на мутации. Това е особено важно да се отбягва от жени в детеродна възраст, тъй като измененията на плода могат да се проявят в следващите поколения с различни генетични нарушения.
Идеалния вариант е козметика без синтетични консерванти, а такава с природен произход.
Серията Natural Being®, произведена и опакована в Нова Зеландия е ефикасна и лесна за употреба. Тя дава на клиентите онова средство, което прави кожата сияеща и връща хармонията и баланса, защото това са факторите, които забавят появата на първите следи на стареене. Ето защо Natural Being® не употребява груби химикали и изкуствени оцветители, а вместо това използва естествени съставки, които в много по-голяма степен щадят кожата и околната среда. Продуктите са сертифицирани като натурални от BDIH – независим контролен орган в Германия и отговарят на техните строги изисквания и стандарти за чистота, екологични, природосъобразни методи на производство и съставки.
Серията се състои от 9 продукта за почистване, тонизиране, хидратиране и за ръце и тяло на цени поне двойно по-ниски за козметика от този клас :
-          Manuka Cleanser (за мазна/суха към нормална кожа) – почистващ гел 100 мл- (може да земести шампоан за деца и бебета)
-          Manuka Toning Gel (тоник за всеки тип кожа) – 100 мл 
-          Manuka Honey Eye Cream (околоочен крем за всеки тип кожа) – 10мл
-          Manuka Honey Day Cream (за мазна/суха към нормална кожа) – 50мл дневен крен
-          Manuka Honey Night Cream (за мазна/суха към нормална кожа) – 50мл нощен крем
-          Manuka Hand and Body Cream (за всеки тип кожа) – за ръце и тяло 100 мл (също подходящ за бебета и малки деца)

Абсолютно натурална – само с три основни съставки.
Мед от манука – връща жизнеността на кожата като нежно стимулира възстановяването на клетките, чрез хидратиране и задържане нивата на влагата, без усещане за омазняване. Висококачественият активен крем от манука е внимателно събран в момент, в който притежава най-силни свойства, за сияеща от здраве кожа!
Масло от манука – Етеричното масло от манука е внимателно извлечено от листата на новозеландското дърво манука. Избрано заради уникалните му антибактериални свойства, които подпомагат запазването на чиста и здрава кожа, без бактерии и петна,
Токоферол (вит. Е) – Лесноусвоим, този антиоксидант е спечелил названието „витамин на кожата” с това, че подпомага предпазването и от състаряващите ефекти от свободните радикали. При редовна употреба прави чудеса при белези и дехидратирана кожа. Внимателно извлечен от генно-немодифицирани соеви зърна.
Няма възрастови и полови ограничения при ползването на козметиката.