сряда, 21 декември 2011 г.

За козметиката

Знаете ли,че…
Американски учени са изследвали кои източници носещи се най-често във въздуха са най-вредните за здравето на човека ? Оказало се, че на първо място са димът и изгорелите газове от промишлеността и превозните средства; На второ място – козметика с парфюмерия и на Трето място- цигареният дим!!!! Причината – рязката миризма на парфюм може да предизвика алергични реакции.  

Неотдавна руски учени твърдят (к.х.н. д-р Анатолий Децина, директор на Научно козметично общество, автор на над 50 научни материали и трудове),че крема против бръчки и други кремове могат да ускорят стареенето на кожата. Как правилно да изберем и ползваме козметика?

След направени анализи на над 500 съставки на козметични средства по света е установено, че производителите и разработчиците често използват концентрации на витамини и количество на мазнини, превишаващи нормите десетки и стотици пъти, което дебалансира състава на продуктите. Това води до различни отклонения в организма – ускоряване процеса на стареене,блокира дишането на кожата и вкарване на т.нар. шлаки. Прекомерната употреба на такива продукти може да доведе и до рак на кожата!
Болшинството от съвременните козметични препарати съдържат химически синтезирани добавки, като парфюми и синтетични консерванти: бактерициди, фунгициди, които предпазват от развитието на микроорганизми в козметичните изделия. Те обаче нямат никакво отношение и положително въздействие към кожата ни. Техните молекули са много малки и лесно проникват чрез кожата в кръвта.. При взаимодействието на кожата със синтетични консерванти и други съставки от неорганичен произход предизвикват контактен дерматит и други неприятности. Например формалинът е токсичен и канцерогенен, като провокира алергични реакции и блокира работата на кожата да се възобновява. Самите те ускоряват процеса на стареене. Такова вещество като бронопола способства за появата на мутации. Това е особено важно да се отбягва от жени в детеродна възраст, тъй като измененията на плода могат да се проявят в следващите поколения с различни генетични нарушения.
Идеалния вариант е козметика без синтетични консерванти, а такава с природен произход.
Серията Natural Being®, произведена и опакована в Нова Зеландия е ефикасна и лесна за употреба. Тя дава на клиентите онова средство, което прави кожата сияеща и и връща хармонията и баланса, защото това са факторите, които забавят появата на първите следи на стареене. Ето защо Natural Being® не употребява груби химикали и изкуствени оцветители, а вместо това използва естествени съставки, които в много по-голяма степен щадят кожата и околната среда. Продуктите са сертифицирани като натурални от BDIH – независим контролен орган в Германия и отговарят на техните строги изисквания и стандарти за чистота, екологични, природосъобразни методи на производство и съставки.