сряда, 19 януари 2011 г.

Алое Фреш


Очистващ продукт

Продуктът представлява синергична смес от Алое Вера, билки, храносмилателни ензими, лактобацилус ацидофилус, баластни вещества, цитрусови биофлавоноиди, антиоксиданти, ценни минерали, макроводораслото келп - сбор от взаимно подкрепящи се биологично активни вещества, вложени в капсула.
АлоеФреш на АкваСорс е създаден специално да подпомага храносмилането, асимилацията на полезните вещества и по-бързото извеждане на отработените ненужни отпадъци от тялото.
Сред най-отговорните за здравето ни органи са нашите тънки и дебели черва. При отслабена микрофлора токсичните молекули могат да проникнат през обвивката на червата и да попаднат в кръвта, в лимфната ни система, а чрез тях и до всяка тъкан в тялото. Лошото функциониране на отделителната система може да предизвика верижна реакция в различни органи и системи - не само в бъбреците, но и в черния дроб, лимфата, белите дробове, кръвоносната система и кожата.
Какво съдържа АлоеФреш?
Както подсказва името му, водещата съставка е екстракт от Алое Вера. Сокът и гелът от листата на алоето са популярно целебно външно средство при изгаряне и порязвания. Когато се приема вътрешно действа леко слабително и очистващо. Листата на алое съдържат повече от 75 хранителни вещества и 200 биологични субстанции, включително:
·         Аминокиселини - подпомагат протеиновия синтез в тялото.
·         Минерали - магнезий, калций, цинк, манган, фосфор, хром, калий, натрий, мед или общо 20 макро и микроелемента.
·         Витамини - общо 12 вида, от които витамин С, Е, витамини от В групата - В1, В2, В3, В6.
·         Естествени сапонини - около 3% от съдържанието на желето от Алое , с изявено почистващо и противомикробно действие.
·         Антрахинонови гликозиди и смоли - с горчив вкус, силни антибиотични, обезболяващи и антивирусни качества и лаксативно действие.
·         Органични киселини, които кореспондират с цикъла на лимонената киселина в човешкия организъм (при отделяне на енергийната молекула Аденозин трифосфат - АТФ).
·         Ензими - амилаза и протеолитични ензими оксидази, каталази, които разграждат мъртвата тъкан и почистват раните, възпрепятстват възпалителните процеси.
·         Лигнини - инертни субстанции, носещата среда на активните съставки на растението, позволяващи лесното им проникване в тъканите.
·         Растителни стероиди - растителни хормоноподобни вещества, които подсилват действието на мъжките и женски хормони и подпомагат хормоналното равновесие.
В продукта АлоеФреш щадящо изсушеното алое е концентрирано 200 пъти и една капсула съдържа еквивалента на 1500 мг сухо вещество! Алое Вера подобрява минералния и витаминен баланс, с което поощрява обмяната на веществата, но по принцип алоето действа генерално в две области - епителна тъкан и имунна система. Има благотворното противовъзпалително и противомикробно действие, като не влияе отрицателно на полезните бактерии от нашия чревен тракт. Може би най-силната му страна е способността да възстановява увредени тъкани, в случая лигавиците на стомаха и раздразнените черва, обвивката на коремните и полови органи. Това ще се отрази и на нашето огледало - кожата, и на нашето себеусещане.
Живовляк - Фитотерапията изтъква съдържанието на активни вещества в това лекарствено растение като слузни (до 30%), гликозиди, ензими, витамин С, витамин К, лимонена киселина, около 4% танини и линоленова киселина. Съдържанието на силициев диоксид и танини спомагат за ефективността му при разширени вени и хемороиди. Във всяка книга за билките живовлякът се препоръчва при храносмилателни проблеми и цистити. Семената на живовляка са популярни като лаксатив. В една капсула АлоеФреш се съдържа стрити на прах 332,5 мг семена на живовляк.
АлоеФреш събира силата на много лечебни растения от различни ботанически семейства, но с близък характер - всички изброени билки действат избирателно върху дебелото черво, тънките черва или отделителната система и взаимно се подсилват.
В азиатските страни за облекчаване на храносмилането и срещу гадене най-популярен е джинджифила (исиот). Многото изследвания показват, че джиндеролите действат директно върху храносмилателната система, а не върху централната нервна система както класическите препарати при морска болест и повръщане. Коренът от джинджифил е естествен антиоксидант, с противовъзпалителни качества, доказано убива салмонелата и стафилококите.
В продукта АлоеФреш се съчетават качествата и на друга кулинарна билка карамфил - средство на народната медицина при проблеми с кървящи лигавици и срещу лош дъх.
Зърнастец - кората на този крайречен храст е с добро и сигурно лаксативно приложение при хроничен запек и атония на червата. Действието й е аналогично на корените от ревен. Българската народна медицина препоръчва отвара от корените на ревен при запек, хронични кожни обриви, при жълтеница. В тибетската медицина се предписва за разхлабване, при влошена перисталтика на червата и обилно отделяне на газове. С такава цел в АлоеФреш и добавен и корен от репей, който има и противовъзпалително действие. Билката мате е друго популярно естествено средство за изчистване на чревния тракт и отвеждане на токсините от организма.
Царевичната свила е доказан диуретик, приема се при болки и възпаления на бъбреците. Фитофарамкологията я препоръчва за укрепване стените на капилярите и кръвоносните съдове, при жлъчни застои, за регулиране на апетита и отслабване.
Прах от Келп Финаско е известен източник на органични аминокиселини, витамини А, Р, В, микроелементи като цинк, магнезий, мед, натрий, калий. Макроводораслото келп е силно ценено заради високото си съдържание на йодни съединения. Високото съдържание на полизахариди усилва и възбужда нервните окончания на лигавицата на червата, стимулира перисталтиката и очистването. Полизахаридите имат способността да обират токсините и да ги изхвърлят от тялото, а алгиновата киселина улавя радионуклеидите и солите на тежките метали, с което ги обезврежда и изнася извън тялото (както правят синоьо-зелените микроводорасли АФА и спирулина).
Дефицитът на минерали води до различни проблеми на храносмилателната система: нарушения на чревната абсорбция, раздразнения на дебелото черво, нарушаване на процеса на усвояване на незаменимите мастни киселини. В отговора продуктът АлоеФреш доставя йонни минерали от голямото солено езеро в Юта. Известно е, че на планетата има няколко солени езера, чийто соли са източник на висока концентрация макро и микроелементи. Към този микс добавете цитрусовите биофлавоноиди, които унищожават резултата от излишните окисления в червата и техния вреден продукт - свободните радикали.
С отстраняването на отровите и токсините от организма се възстановява нервната система, изхвърлят се соли, отпадъци, фракции на обмяната, холестерин, предотвратява се образуването на камъни в бъбреците и жлъчката. Отразява се облекчаващо на сърдечно-съдовата система, черния дроб и панкреаса. Подобни системни, осъзнати действия са част от профилактиката срещу дегенеративни заболявания на стомашно-чревния тракт.
Употреба на Алое Фреш:
АлоеФреш е хранителна добавка и се приема по време на хранене с няколко глътки вода. По отношение на нашия крехък и чувствителен отделителен механизъм трябва да бъдем разумни и да действаме бавно. Предвидено е постепенно увеличаване на ежедневната доза. Първата седмица - по 1 капсула дневно по време на хранене, втората - 2 пъти по 1 капсула, третата - 3 пъти по 1 капсула, а след това по две на ден (или три, ако това е вашата доза).
АлоеФреш няма да Ви създаде проблем, ако го пиете по-дълго или го спрете. Продуктът не е бързодействащ химически пургатив. АлоеФреш е регулатор и помощник.
Съдържание в 1 капсула:
  • Алое Вера - 1500 мг
  • прах от семена на живовляк - 332,5 мг
  • келп - 5 мг
  • липаза - 3 мг
  • амилаза - 3 мг
  • протеаза - 3 мг
  • йонни минерали (от Голямото Солено езеро в Юта) - 3мг
  • корен от репей
  • зърнастец - 5 мг
  • карамфил - 5 мг
  • царевична свила - 5 мг
  • живовляк - 5 мг
  • лактусбацилус ацидофилус - 7,5 мг
  • цитрусови биофлавоноиди - 3 мг
  • корен от джинджифил - 5 мг
  • билка мате - 5 мг
  • корен от ревен - 5 мг
Капсула: чист желатин - 100 мг.