четвъртък, 28 октомври 2010 г.

КолАктив : Коластрата - шедьовърът на майката природа



Коластра (КолАктив) на Аква Сорс. Коластрата е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници веднага след раждането, преди появата на млякото. Образуването й е много по-сложно и съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга природна храна. Стотици научни изследвания доказват забележителните ползи от коластрата:
  • укрепва имунната система
  • увеличава устойчивостта към инфекции
  • спомага за по-добър растеж на децата
  • повишава здравината на костите
  • помага за изграждане на здрави мускули
  • увеличава физическата сила, работоспособност и издръжливост
  • ускорява зарастването на рани и изгаряния
  • подобрява еластичността и тургора на кожата
  • намалява бръчките и освежава външния вид
  • регенерира нервната система и вътрешните органи
  • подобрява емоционалния тонус и настроението
  • забавя стареенето, удължава живота и
  • действа подмладяващо на целия организъм.
Хилядолетия наред коластрата като първа храна за бозайниците (в това число и за човека) е предоставяла устойчивост и защита през първите дни от живота на новороденото, когато то е най-уязвимо. Чрез коластрата се пренасят наследствените антитела. Тя е наситена с широкоспектърни имуностимулатори (37 естествени имунни фактора) и много растежни фактори, които помагат на организма да се справя със заболяванията и да поддържа оптимално здраве.
КолАктив™ на АкваСорс е пълноценна и напълно естествена супер храна - изсушена коластра, добита от новозеландски крави, което е гаранция за високо качество. Нова Зеландия има най-чистия климат и храната, консумирана от кравите, не съдържа пестициди или антибиотици. При това КолАктив™ не е извлечен само от една крава - хранителните фактори и антителата, съдържащи се в него, са събрани от коластрата на стотици крави. Това го прави много по-полезен за здравето ни.
Коластрата от крави съдържа между 10 и 21 пъти повече растежни фактори от човешката и затова е много по-силна. Доказано е, че тя е безопасна и биологически поносима храна за хората - дори и за тези, които са на диета, изключваща млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и други обикновени млечни съставки са минимални (2 капсули КолАктив съдържат толкова лактоза, колкото 5 ml мляко).
Съдържание на коластрата:
            Имуноглобулини (антитела) - широкоспектърни антитела, защитаващи организма от бактерии, гъбички, плесени, вируси и алергии, и притежаващи противовъзпалителни свойства. Съществуват пет групи имуногобулини: IgA, IgD, IgE, IgG, IgM. Коластрата от крави съдържа всичките пет вида. При това докато IgG в човешката коластра е само 2%, в кравешката той е от 8 до 25%.
            Антитела – срещу около двадесет болестотворни микроби, в това число Rotavirus, Helicobacter pylori, Cryptosporidium, Salmonella, Candida, Streptococcus, Staphylococcus и Enterococcus coli.
            Витамини и минерали: в коластрата те са естествено балансирани и в голямо количество.   
Лактоферин - изключително силна антивирусна и антибактериална съставка, която помага за лекуването на болести като рак, СПИН, херпес, синдром на хронична умора, Сandida albicans и други инфекции.
Цитокини - подсилват имунната система като регулират силата и продължителността на имунната реакция. Имат значение за предаването на информация от една имунна клетка на друга, увеличават активността на Т-лимфоцитите, стимулират производството на имуноглобулини, облекчават болката, имат противовъзпалително и противотуморно действие. Някои цитокини са Интерлевкин 1, 6 и 10, Гама-Интерферон, Лимфокини.
Олигозахариди и гликоконюганти - не позволяват на вредните микроби да проникват в стомашните стени.
Полипептид, богат на пролин (PRP) - регулира функциите на тимусната жлеза (много важна за имунитета). PRP стимулира имунитета, но също може да балансира прекалено силната имунна реакция при автоимунните болести.
Гликопротеини (протеаза и трипсинови инхибитори): Предпазват имунните и растежни фактори на коластрата от храносмилателните сокове на стомаха и червата.
Лакталбумини: може да са много ефикасни срещу различни видове вируси и тумори. При някои хора подобряват настроението и издръжливостта на стрес, тъй като увеличават производството на серотонин в мозъка и същевременно намаляват нивото на кортизола.
Лизозими: локални естествени антибиотици, които при контакт разрушават бактериите.
Растежни фактори: на практика те са идентични с човешките. Стимулират нормалния растеж, подпомагат регенерацията и ускоряват възстановяването на остарели или увредени мускули, кожа, кости, хрущяли и нерви. Регулират кръвната захар. Стимулират тялото да изгаря тлъстини вместо протеини по време на диети за отслабване и да изгражда крехка мускулна маса. Използват се и локално срещу изгаряния, за лекуване на рани и цикатрикси и в козметиката.
Фактор на растеж на епителната тъкан (ЕGF) - предпазва кожата и поддържа добрия й вид. Подпомага зарастването на язви и укрепва лигавиците на дихателната, храносмилателна и отделителна системи и така се бори с най-различни болести: язва, гастрит, колит, синдром на пропускливи черва, пиелонефрит, цистит, астма, синузит и др.
Инсулиноподобен фактор на растежа (IGF-1): съдържанието му в коластрата е много голямо. Той регулира холестерола и кръвната захар, участва в метаболизма на протеините, въглехидратите и мастите в организма, и помага за изграждане на качествена мускулатура и за възстановяването на ДНК и РНК. Всичко това го прави едно от най-мощните средства против остаряване.
Трансформиращи фактори на растежа (ТGF А & B): стимулират деленето на клетките в съединителната тъкан и подпомагат образуването на хрущяли и костно вещество. Затова са важни за излекуването на рани и счупвания на кости, както и при проблеми с чревните лигавици.
Тромбоцитен фактор на растежа (PDGF): помага за деленето на клетките на съединителната тъкан, гладката мускулатура и фибробластите. Вероятно е от значение за преживяването и регенерацията на нервните клетки.
Хормон на растежа (GН): има огромно значение за правилния растеж на децата, за достигането на максималния генетичен потенциал, за регенерацията на всички тъкани, за поддържането на младостта и красотата, и за забавянето на остаряването при по-възрастните хора.
Последните четири фактора са важни фактори на растежа, които подпомагат изграждането на костната система, мускулите, нервите и тъканите, а също така регулират и кръвната захар. Употреба:Взимайте по 2 капсули дневно - сутрин, с чаша изворна или пречистена вода, 20 минути преди хранене. За деца дневната доза е 1 капсула, но не са необходими точни изчисления, защото КолАктив™ е естествен продукт и не може да се предозира. Ако почувствате, че ви хваща хрема или усещате напрежение след физически натоварвания или водите нездравословен начин на живот, следва да увеличите дозата поне двойно.