петък, 19 ноември 2010 г.

Програма Лесно начало


Детоксикация и прочистване
Лесно начало на АкваСорс е специална програма за изчистване на организма от токсини, съдържаща водорасли АФА, храносмилателни ензими и пробиотиците Лактобацилус Ацидофилус и Бифидус Комплекс.
Често в червата се развиват вредни бактерии и гъбички, които увреждат нежната чревна лигавица. Получават се микроскопични ранички, през които могат да навлязат недосмлени съставки от храната и да се стигне до алергия и интоксикация. От тези ранички се губят телесни течности и се причинява отслабване на организма.
Така намалява способността на тънкото черво да произвежда ензими и да усвоява храните, което задълбочава клетъчното гладуване. Създават се условия за хронични възпаления, които могат да продължат с години. Парадоксът е, че такива хора се "лекуват" с антибиотици и други медикаменти, които още повече влошават състоянието им.
Дисбактериозата в дебелото черво води до запек и предизвиква автоинтоксикация. Токсините лесно преминават в кръвта и претоварват черния дроб и бъбреците. Когато последните не могат да ги преработят, получават се проблеми с кожата – акне, екзема, псориазис, лош вид и т.н. Може да се развие главоболие, даже мигрена, тъй като токсините причиняват спазъм на кръвоносните съдове в мозъка. Появяват се какви ли не симптоми, тъй като клетките не успяват да се чистят достатъчно добре.
Според китайската медицина черният дроб е свързан със зрението, а бъбреците – с общата жизненост. Така може да се обясни влошаването на очите и отпадналостта, които се получават при неправилен начин на хранене у хора с увредени черен дроб и бъбреци.
От голямо значение е и намалената активност на ензимите, която с възрастта също се задълбочава - особено при хора, употребяващи предимно готвени храни. Това на свой ред забавя обмяната на веществата и така се получава порочен кръг. Приемането на готвени храни означава, че по-голяма част от ензимните запаси се насочват към храносмилане и остава по-малко ензимна сила за лекуване, възстановяване и подмладяване на организма. Увеличават се и свободните радикали, тъй като собствената антиоксидантна система зависи от ензимната активност. Така в крайна сметка се стига до преждевременно остаряване.
В много случаи отначало отлаганията се натрупват в клетките и си кротуват, без да причиняват особени оплаквания. Само един специалист може да разбере, че в действителност може да има сериозни здравословни проблеми след години. На този етап обаче, по правило, никой не обръща внимание на начина на хранене.
Ако човек започне да употребява пълноценна храна, каквато са водораслите, в организма настъпват определени промени. Най-напред клетките получават нужните вещества и енергия и се отърсват от полудрямката, в която са изпаднали. Първото нещо, което правят, е да започнат за изхвърлят всички отлагания навън, т.е. в кръвта. Започва процес на детоксикация, който зависи от състоянието на черния дроб, бъбреците, червата, белите дробове и кожата – органите, чрез които се преработват и изхвърлят токсините.
Ако тези органи функционират добре, чистенето преминава без особени проблеми. Но ако те не могат да се справят с по-голямото натоварване, повишеното съдържание на токсини в кръвта води до някои неприятни субективни усещания – главоболие, лош вкус в устата, неразположеност, отпадналост. Възможно е да се появят и обриви, бяло течение, секреции от носа, разстройство, храчки и др. Всичко това са симптоми на детоксикацията.
Симптомите на детоксикацията са добър знак, че организмът има достатъчно сили за пречистването си. Това може да смути човек, който не разбира какво точно става. Именно на този етап най-често някои хора спират водораслите, защото решават, че те “не им понасят” или даже, че “получават алергия” – докато всъщност става дума за полезна, но силна и не много приятна реакция на пречистване.
Когато започнем да употребяваме водорасли, трябва да сме наясно, че те имат мощен регенериращ и пречистващ ефект. Ако водим заседнал живот, преяждаме, пием и пушим, приемането на големи дози водорасли заедно с токсична храна може да доведе до претоварване. Тогава освен токсините от храната и цигарите, в кръвта започват да постъпват и токсините, изхвърляни от клетките при тяхното пречистване. Кризата при изчистването в този случай е по-неприятна.
Програмата Лесно начало е съобразена с основните изисквания към организма при детоксикация. Храносмилателните ензими в нея ни помагат да усвояваме по-добре храната, да не се получава гниене и ферментация и да пестим собствената си ензимна енергия, за да я насочваме за пречистване на организма. Пробиотиците се грижат за добрата хигиена на червата и предотвратяват запека. Така се намалява вероятността за нахлуване на още токсини и се увеличава способността за изхвърляне на наличните.
При здрави хора Лесното начало е достатъчно, за да се даде възможност на организма да се изчисти на спокойствие. Постепенността на програмата осигурява време за пренастройване на организма. След месец водораслите се увеличат според нуждите и може да се правят всякакви комбинации с други продукти.
Ако обаче имате проблеми със здравето, Лесното начало може да се съчетае с други продукти още веднага. Добавянето на СоQ10 с хром е за препоръчване при болно сърце и диабет, а на Супер Aнтиоксидант – при проблеми с кръвоносните съдове като инсулт, атеросклероза, гръдна жаба.
Ползите от Лесното начало са като сбор от ползите от всички негови съставки - водораслите АФА, ензимите и пробиотиците. Освен това то:
  • осигурява енергия и повишава защитните сили на организма
  • пречиства от токсини червата и лекува дисбактериозата
  • доставя важни хранителни съставки, липсващи в обикновената храна
  • регенерира лигавицата на стомаха и власинките на тънките черва
  • подобрява усвояването на храната и подхранва всички клетки на тялото
  • предпазва от алергизиране чрез храна
  • регулира дебелото черво и премахва запека
  • особено благотворно влияе на черния дроб
  • намалява вредата от свободните радикали
  • действа подмладяващо като съхранява ензимните резерви на организма
  • улеснява усвояването на всички полезни неща от храната.
Ето защо на всеки човек с каквито и да било хронични оплаквания или ако чувства, че има нужда от по-сериозна подкрепа за да се възстанови по-бързо, препоръчвам да започне именно с Лесно начало.
Много добър ефект може да се постигне при анемия, особен ако е свързана с непълноценно хранене и неспособност да се усвоява добре желязо и вит. В12.
В този продукт се проявява законът на синергията – цялото е повече от сбор на частите. Това обяснява защо е толкова важно всеки човек, който цени здравето си, да употребява веднъж годишно програмата Лесно начало. Така ще си осигурим много по-добро здраве а също и великолепното усещане за сила и благополучие, което не може да се постигне при обичайното за съвременния човек непълноценно и разбалансирано хранене.
За максимален ефект приемайте заедно с Лесното начало също Kоластра и ЕМК.