понеделник, 21 февруари 2011 г.

Коензим Q10 с хром и AFA водорасли на AquaSource


            Продуктът на AquaSource - АкваСорс Коензим Q10 с хром и АФА водорасли се препоръчва за хранителна профилактика при:
-нужда от укрепване на сърцето, мускулите, имунитета и нервната система;
-предиабет и диабет от първи и особено от втори тип;
-парадонтоза, кървене на венците и слабост на капилярите;
-всички хора по време на вирусни епидемии, инфекции и други заболявания;
-всички хора след 30 годишна възраст и такива, които живеят напрегнато;
-хора, склонни към напълняване или желаещи да отслабнат без риск;
-преждевременно остаряване и намаляване на силите;
-активни спортисти за подобряване на постиженията (не е допинг, а естествена храна);
-лесно уморяване, недоспиване, преумора след работа, стрес и др.;
-за повишаване на мъжката потентност и подвижността на сперматозоидите;
-всички, които искат да имат много повече енергия и да живеят по-дълго.
            Една капсула CoQ10/Хром/AFA дневно (30 mg натурален CoQ10 от растителен произход, 200 mg Хром полиникотинат и 100 mg AFA) е отличен начин за по-лесно справяне с излишни килограми и помага за поддържане на добро здраве. Добре е всеки човек над 30-35 г. ежедневно да приема по една капсула. Само след 2-3 месеца ефектът е отличен - прилив на енергия, подобрен общ тонус, повишена работоспособност, по-голяма устойчивост на и по-лесно справяне с инфекции и пр.
            Коензим Q10 – ключът към живота
            Коензим Q10 (CoQ10) се намира във всяка клетка и отговаря за произвеждането на аденозин-трифосфат (АТФ) - богата на енергия молекула, отдаваща тази енергия при всеки физиологичен процес. При физическо или психическо натоварване, както и при стрес, ние изразходваме АТФ, който не може да се възстанови без CoQ10. С други думи, този коензим ни помага “да зареждаме акумулаторите си”.
            CoQ10 е актуален във всички страни с висока здравна култура. В САЩ е официална хранителна добавка от 1992 г. Около 10 млн. японци го използват ежедневно. В Европа е повсеместно разпространен. Благотворните му ефекти са много: заздравява сърдечния мускул, увеличава работоспособността, подобрява възпалени венци, укрепва имунната система, повишава мъжката потентност, удължава живота, има антиоксидантно действие.
            През първата част от живота ни черният дроб извлича и синтезира CoQ10 от всяка храна. Източници на CoQ10 са месото и рибата, зърнените храни, ядките, тъмнозелените зеленчуци (спанак, броколи), синьозелените микроводорасли, соевото, сусамово и другите полиненаситени растителни масла. Човешкият организъм съхранява резервни количества от CoQ10 там, където те са най-нужни. Главни депа са сърцето, черният дроб и имунната система.
            С възрастта количеството CoQ10 в клетките намалява и при повечето хора над 35-40 г. има дефицит (проявите му са липса на енергия, нежелание за физически усилия, по-често боледуване от вирусни инфекции през зимата, кървене на венците, спадане на либидото и потентността и общо намаление на жизнеността). При хора с наднормено тегло този дефицит може да достигне до 50%. Добавянето на CoQ10 в тези случаи подобрява метаболизма и помага за намаляване на теглото.
            Сърцето първо усеща липсата на CoQ10 и първо подобрява дейността си при добавянето му към храната. Доказана е връзката между ниското ниво на CoQ10 и сърдечно-съдовите заболявания – гръдна жаба, кардиомиопатия, сърдечен порок и хипертония. Понякога сърдечната недостатъчност може да се компенсира без лекарства, само чрез CoQ10. Затова го наричат "чудото на сърцето".
            Добавянето на CoQ10 към храната на спортистите води до подобряване на постиженията им, особено на издръжливостта и бързината. При физическо натоварване се изразходват запасите от енергия, и е важно тези запаси да се възстановяват бързо. В края на всяко състезание на субклетъчно ниво един от най-важните проблеми е недостига на CoQ10.
            Благотворният ефект на този продукт върху имунната система обуславя и неговите противоракови свойства. Животът на болни от рак (на простатата, гърдата, дебелото черво) пациенти, които приемат CoQ10, може да бъде удължен с пет до петнайсет години, а при някои от тях дори да се стигне до пълна ремисия, особено ако CoQ10 се взема в по-големи дози (около 100 мг) и се комбинира с водорасли, ЕМК.
            Поддържащите (профилактични) дози за възрастни са 10-15 мг, а лечебните – 30-100 мг и повече. За възстановяване на нормалното му съдържание в тъканите е необходимо CoQ10 да се приема в достатъчни дози от 1 до 3 месеца. Само при по-продължително приемане може да се постигне пълно възстановяване.
            Хром полиникотинат
            Тривалентният хром има отношение към действието на инсулина. Липсата на този жизнено важен и твърде често дефицитен елемент не позволява на тялото да използва за енергия глюкозата, и то започва да произвежда енергия от разграждане на масти. Това води до повишаване на холестерола и натрупването му в съдовете, което намалява тяхната проходимост.
            Лекарите говорят за т.нар. синдром Х, състоящ се от затлъстяване, високо кръвно налягане, диабет от втори тип (или инсулинова резистентност), и висок холестерол. Ефикасен начин да се лекува този синдром е да се приема хром под формата на хром-полиникотинат. Никотиновата киселина действа съдоразширяващо и спомага за по-добро проникване на препарата в тъканите.
            Препоръчваната дневна доза хром е 50-200 mg. Приемането му подобрява изгарянето на телесните мазнини, особено в комбинация с интензивни тренировки. Доказана е ефективността му за намаляване на теглото, натрупване на мускулна маса, подобряване на мускулния тонус, регулиране на кръвната захар и холестерола (без странични действия), и по-лесно изгаряне на тлъстините.
            Хром и диабет
            Хромът е незаменим кофактор на инсулина – ключов хормон в регулирането на обмяната. Инсулинът е необходим за внасяне на глюкозата в клетките, а хромът улеснява действието му като заедно с няколко аминокиселини образува т.нар. глюкозо-толерантен фактор. Най-просто казано, ГТФ увеличава чувствителността на клетките към инсулин.
            С възрастта съдържанието на хром в тъканите намалява, а честотата на диабета от втори тип нараства. Недостигът на хром е виновен за нарушения глюкозен толеранс на организма, проявяващ се с повишаване и нестабилност в нивото на кръвната захар, наличие на захар в урината и инсулинова резистентност.
            При диабет II тип (неинсулинозависим) много често има инсулинова резистентност и последиците от недостига на хром са най-сериозни. При хора от групи с висок риск (с диабет в семейството) се установява инсулинова резистентност години преди появата на диабет. Приемането на хром в 90% от случаите намалява инсулиновата резистентност, съответно и нивото на кръвната захар.
            При добавяне на хром към диетата болни от диабет тип 2 се намалява кръвната захар на гладно, подобрява се поносимостта към глюкоза, намаляват нуждите от инсулин и спада нивото на лошия холестерол и серумните триглицериди (при едновременно покачване на HDL - добрия холестерол).
            Хром и добра спортна форма
            Приемането на хром подобрява съотношението между мускулите и мастната тъкан. Мускулната тъкан се увеличава, а тлъстините намаляват. На практика обаче това не винаги означава намаляване на телесното тегло, защото мускулната тъкан тежи повече от мастната.
            Хромът увеличава изгарянето на телесни мазнини. Атлети, културисти и други, стремящи се към загуба на тегло, могат да очакват забележителен резултат от Хром полиникотинат, особено ако увеличат интензивността на тренировките. Доказана е ефективността на Хром полиникотинат за намаляване на теглото, натрупване на мускулна маса и регулиране съдържанието на глюкоза.
            Защо с водорасли AFA?
            Тъй като водораслите АФА съдържат над 90 микроелемента и много ензими, витамини и други биологично активни вещества, те са изключително полезни за регулиране на метаболизма. Добавянето им осигурява всичко необходимо за по-ефективното действие на другите две съставки и за възстановяването на организма.