вторник, 14 декември 2010 г.

Аква Сорс ОСТЕО-ФОРТЕ

За всички, които искат да имат здрави кости. Перфектна комбинация от биологичен калций, магнезий... и всички необходими хранителни вещества - за да не развиете ОСТЕОПОРОЗА или по-лесно да се справите с нея.
ОСТЕОПОРОЗАТА е намаляване на плътността на костите. Към 35-та си година човекът има максимална костна плътност, след това плътността започва да намалява.
Остеопорозата е голям бич на съвременния ден. Много хора са застрашени от нея, в това число и мъже. Във Великобритания вече всяка 1 от 2 жени и всеки 1 от 9 мъже над 50 години са засегнати от заболяването.
За съжаление и по-млади хора са засегнати от нея.
Опасността от остеопорозата не е свързана само с трошливост на костите, тя може да убива. Д-р Мерилин Гленвил я нарича "тихата епидемия". Според нея, остеопорозата убива повече жени, отколкото ракът на яйчниците, матката и шийката на матката взети заедно!
Грижете се за костната си система
Костите правят скелета здрав и гъвкав. Костта в никакъв случай не бива да се разглежда като пасивна материя - тя е тъкан, състояща се от живи клетки и мрежа от кръвоносни съдове и нерви. Костите представляват минерални отлагания около протеинова матрица. Най-често срещаният минерал в тях е калция, който придава твърдостта на структурата им.
Здравите кости ни осигуряват пълноценен живот и затова изключително важно е с храната да си доставяме всички хранителни вещества, необходими за здравината им.
В днешният забързан свят понякога е трудно да си набавим всички минерали и витамини само от храната. Затова приемането на хранителни добавки е подходящ начин да си осигурим важните за костите хранителни вещества. От ден на ден асортимента на добавки става все по-голям, което прави избора все по-труден. Обикновено истината е в подробностите - обърнете внимание на количествата и формата на използваните витамини и минерали, тъй като от това зависи степента на усвояването им.
Най-разпространената калциева добавка е калциевият карбонат, т.е. тебешир, който се усвоява лошо (написано е само калций, без да се уточнява от какво). Освен това излишните количества калциев карбонат могат да бъдат неправилно натрупани в други части на организма, например в ставите, където могат да причинят калциране. Магнезият е също често срещан като карбонат, оксид, хлорид или сулфат - всички тези форми се усвояват в малка степен.
Не е така обаче с продукта на АкваСорс - Остео-Форте:
Само две капсули AquaSource Остео-Форте съдържат всички хранителни вещества, необходими за поддържането на здрави кости - внимателно, научно изследвани, в пропорционални количества и в най-бионаличните форми.
Състав на Аква Сорс ОСТЕО-ФОРТЕ:
  • Калций и магнезий - съдържат се в значителни количества в продукта. Тези съставки са добити от патентовани, научно изследвани водораслови източници, които имат отлична усвояемост. Водораслите са събирани живи и са студено пресовани. Минералите са органично свързани в тях, което ги прави бионалични. Допълнително предимство на водораслите е, че съдържат и над 70 микроелемента.
  • Витамин Д – включен е като витамин Д3 (холекалциферол), който е много по-бионаличен от витамин Д2.
  • Бор – този минерал също е включен в съдържанието на продукта, тъй като превръща витамин Д в активна форма, а ефектите му върху обмяната на калция и магнезия са отлични.
  • Витамин К2 – добит е от специално ферментирала японска соева храна „Natto”. Витамин К2 е много по-лесноусвоим и по-дълго активен от К1. Докато витамин К1 се оползотворява в тялото за няколко часа, то К2 остава активен няколко дни. Проучване, направено през 2006 г. показва, че витамин К2 въздейства върху способността на организма да използва калция, като подпомага отлагането му в костите. В момента много малко добавки го съдържат.
  • Храносмилателни ензими – тук, както в другия продукт са добавени с цел максимално усвояване на съставките.
  • Йонни минерали - водоразтворими, естествено добити от Голямото солено езеро в Юта, САЩ; осигуряват над 70 различни минерала и микроелемента. Абсорбират се лесно и подпомагат преноса на другите хранителни вещества, съдържащи се в продукта.
  • Водорасли АФА от езерото Кламат – допринасят за повишаване на хранителния състав и синергия на продукта.
Съдържание: В 2 капсули Остео форте се съдържат:
Магнезий (цитрат) - 60 мг (20% ПДД)
Калций (от водорасли) - 150 мг (19% ПДД)
Магнезий (от водорасли) - 150 мг (50% ПДД)
Калций (цитрат) - 40 мг (5% ПДД)
Микроводорасли АФА - 50 мг
Цинк (цитрат) - 10 мг (65% ПДД)
Йонни минерали(естествено добити от голямото солено езеро Юта в САЩ) - 24 мг
Бор(аминокиселинен хелат) - 1 мг
Витамин К 2 - 12 микрограма
Протеаза (10 000 HUT) на грам - 10 мг
Амилаза (50 000 SKBU) на грам - 6 мг
Липаза (10 000 U) на грам - 6 мг
Витамин Д 3 (400 IU) - 10 микрограма (200% ПДД)
      Капсула от растителна целулоза.
Не съдържа глутен, зърнени храни, жито, лактоза.
Без добавена захар, изкуствени оцветители или мая.
Употреба: 60 капсули в опаковка. Вземат се по две капсули дневно по време на хранене.