понеделник, 20 декември 2010 г.

Шейк Лайтън-Ъп


Хранителна протеинова напитка за регулиране на теглото

АкваСорс Lighten-up! е пълноценна, балансирана клетъчна храна на базата на водорасли AFA, естествен Коензим Q10, алфа-липоична киселина и сибирски жен-шен с добавени специални естествени активатори на метаболизма. Една порция има само 70 ккал, а осигурява в балансиран вид всичко, което ни трябва, за да сме здрави - лесно усвоими протеини, всички незаменими аминокиселини и пълния набор от витамини и минерали. Идеалната "бърза" храна за заети хора - полезна, здравословна, вкусна, след която оставате с чувство на лекота, висока работоспособност и ясна глава. Разбърквате в чаша или шейкър, изпивате на глътки, изплаквате - и готово! Отнема само 3 минути и даже не е нужно да се откъсвате от това, което правите. Замества едно хранене на ден.
Lighten-up! се приготвя с айрян, вода или плодов сок и 2 мерителни лъжички от продукта. Когато се прави с кисело мляко, може да се добавят плодове на вкус. Опитайте отначало кой вкус и каква гъстота са най-приятни за вас, като си приготвите съвсем малко. От практиката препоръчваме най-вече ябълковия сок – за предпочитане прясно изцеден, но може и готов.
Lighten-up! намалява телесното тегло като помага за изгаряне на досадните тлъстини и не позволява повторното им натрупване. Осигурява пълен спектър лесно усвоими витамини и минерали, както и всички незаменими аминокиселини в балансирано съотношение. Съдържа ябълков прах и чиста ванилия, поради което има приятен вкус.
Не съдържа: захар, подсладители, консерванти, оцветители, гмо и др.
Подходящ за всеки човек – в това число за алергични хора, вегетарианци, малки деца, диабетици и хора с наднормено тегло.
Освен на водораслите АФА, великолепното действие на Lighten-up! се дължи на много съставки, между които:
L-карнитин - аминокиселина, която участва в производството на ацетил-коензим А, с помощта на който мастните киселини изгарят и се превръщат в енергия (това става в митохондриите – енергийните централи на клетките). L-карнитин се синтезира в черния дроб и бъбреците от незаменимите аминокиселини лизин и метионин при наличието на Вит.C, Вит. B6, ниацин и желязо, и се складира главно в сърцето и скелетните мускули (около 90%).
Ето благотворните ефекти на L-карнитина:
·         помага срещу атеросклероза като повишава “добрия” холестерол (HDL) и намалява “лошия” холестерол (LDL - липопротеин с ниска плътност);
·         разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението;
·         предотвратява мускулни болки при натоварване, например у спортисти;
·         подобрява възстановяването на увредени тъкани (засилва притока на кръв);
·         пренася дълговерижни аминокиселини в митохондриите (пълнене на пещ с гориво);
·         подобрява дейността на черния дроб (вкл. след злоупотреба с алкохол);
·         при състезатели повишава силата и издръжливостта на мускулите;
·         подобрява ефективността на естествените антиоксиданти (вит. С, А и Е).
Глюкоманан - естествена 100% диетична целулоза, която не внася никакви калории в организма, тъй като не се абсорбира. Съдържа се в грудките на японската билка конджак. Липсата на целулоза в храната допринася за развиване на болести в храносмилателния тракт, какъвто е например ракът на дебелото черво. Целулозата подобрява движението и изчистването на червата. Глюкомананът свързва холестерола и го извлича от тялото преди да е попаднал в кръвта. В стомаха глюкомананът увеличава многократно обема си, в резултат на което се получава чувство на ситост и намалява желанието за консумиране на храна.
Естествен CoQ10 - подпомага производството на енергия от клетките, следователно играе важна роля в метаболизма на енергия  в организма. Допринася за доброто функциониране на имунната система и поддържа сърцето в добро здраве.
Хром  - жизненоважен микроелемент, недостигът на който води до умора, сърдечносъдови болести, диабет и натрупване на излишни тлъстини. Ето някои полезни ефекти от хрома:
  •  допринася за предотвратяване и снижаване на високото кръвно налягане;
  •  участва в обмяната на глюкозата (помага срещу диабет втори тип);
  •  заздравява мускулатурата;
  •  премахва пристрастеността към сладко, шоколад и др.
 а за подробно описание вижте коензим Q10 с хром
Алфа-липоична киселина - Играе важна роля при обмяната на мазнините, действа като ко-фактор при производството на енергия. тъй като е водно- така и мастно-разтворим антиоксидант, тя напълно предпазва клетката отвътре и клетъчната мембрана (външно) от увреждания, причинени от вредните свободните радикали. Оказва влияние и върху метаболизма на глюкоза.
Сибирски жен-шен - смята се за "адаптоген", тъй като подпомага адаптирането на организма към променящите се условия. Употребата на тази билка датира отпреди 2000 години. Широко използвана е за поддържане на максимална издръжливост, добро физическо и психическо състояние, и за поддържане на усещането на сила и жизненост.
Органична киноа - семена с високо съдържание на протеин, използвани като зърна. Тя е общопризната като добър източник на завършен протеин. Също така, осигурява и други важни хранителни вещества, като фибри и комплексни въглехидрати, които се освобождават по-бавно, като по този начин помагат поддържането на кръвната захар в постоянни нива и дават по-продължително усещане за ситост.
Храносмилателни ензими - ензими от растителен произход, и то пълен спектър – амилаза (за въглехидратите), липаза (за мазнините) и протеаза (за белтъчините), които са много ефективни и пестят ензимната енергия на тялото.
Lighten-up! е изпитан в лондонска клиника в продължение на 40 дни, за да се разбере доколко може да бъде постигнато намаляване на теглото без специални усилия, с минимални неудобства и минимално усещане за глад. Всички участници намалили теглото си минимум с 1.8 кг., а максимум с 13.5 кг., или средно около 6 кг! Те усетили неочаквано добро субективно повлияване от продукта, изразяващо се в увеличена енергия, подобрен сън, по-хубава кожа, намаляване на депресията, облекчаване на пременструалния синдром при жените и повишена устойчивост към вирусите, засегнали други членове на семействата им. Намаляването на теглото било трайно и почти никой от участниците нямал проблеми със съблюдаване на препоръчителната диета.
Ако не сте приемали продукти с водорасли, добре е да започнете постепенно – първо по 1 ч.л., след 2-3 дена – по 2, после по 3 и едва тогава пълната доза. Така постепенно ще свикнете с водораслите. Много по-добре е да се започне с програмата Лесно начало и след като организмът се изчисти и зареди, да се премине към Lighten-up! Така резултатите са много по-добри и не се изпитват никакви неудобства и никакъв глад.
Още препоръки
Съчетаването на Lighten-up! с Kоластра и EMК води до значително по-бързо и лесно сваляне на килограми, пo-добро самочувствие, повече енергия и желание за физическа активност.
Важно е при употреба на всички продукти с водорасли да се пие поне по 1,5-2 литра чиста вода дневно.
Въпреки че следващите по-долу препоръки не са задължителни, защото и без тях ефект от продукта също има, на тези, които искат освен сваляне на килограми да се изчистят и подобрят здравето си, препоръчвам да не пушат и да не пият алкохол.
Тютюневият дим влошава способността на кръвта да пренася кислород и пречи на организма да се чисти от токсини, а алкохолът е клетъчна отрова.
Добре е ежедневно да се взема душ и по желание след него да се правят фрикции. Разумно е също да се осигури достатъчно време за физически упражнения и сън.

Ползи при употреба на Lighten-up!
·         лесно избавя от излишно тегло възрастни и деца, особено съчетан с лека диета (средно 1-2 кг на седмица без никакъв риск за здравето);
·         подобрява кондицията при спортисти, гимнастички, балерини, артисти (поддържа идеално тегло, осигурява всички необходими хранителни съставки, нормализира мензиса, подобрява имунитета и координацията);
·         освобождава от излишни натрупвания след “задължителни” делови обеди, коктейли, след семейни тържества, Нова година и подобни пиршества;
·         предотвратява затлъстяването у хора, занимаващи се предимно с умствена дейност и при водещите заседнал живот, които повече карат кола, отколкото ходят пеша;
·         освобождава от пристрастяване към сладко, шоколад и други храни
·         намалява опасността от хипогликемия (прималяване, главоболие, треперене и пр.);
·         укрепва жизнеността при хора с влошена способност за усвояване на храната, които същевременно имат наднормено тегло и страдат от усложнения;
·         много помага за регулиране на кръвната захар и подобряване обмяната при диабет от втори тип, затлъстяване и повишен холестерол;
·         отлична храна за походи, екскурзии и експедиции, която се приготвя бързо и лесно, а същевременно осигурява на организма всичко необходимо.
·         може да внесе свежа здравословна струя с екзотична нотка в менюто на различни заведения и барчета на училища, фитнес-центрове, театри и кина, вегетариански ресторанти, дебелариуми, клубове на здравето и т.н.
·         алтернатива на лечебното гладуване при хора, които не са достатъчно компетентни за да го провеждат правилно.
С това благотворните ефекти на Lighten-up! далеч не се изчерпват. С него може да се експериментира още - той е крачка напред към съвършената храна на бъдещето, която ще съчетава пълноценност, безвредност, широк профилактичен и лечебен спектър на действие, общо укрепващ, енергизиращ и подмладяващ ефект.
Съставки на Lighten-Up:
Органични бадеми
Обезмаслено мляко на прах
Органична киноа
Органичен ябълков прах
Водорасли АФА от езерото Кламат
Ванилов аромат
Сибирски жен-шен
Семенни обвивки от индийски живовляк на прах
Алфа-липоична киселина
Естествен Коензим Q10 (CoQ10)
Хромови дрожди
Специална комбинация от витамини (A, B6, B12, C, D2, E) и минерали
Глюкоманан
Ксантанова гума
Протеаза
Лактаза
Амилаза
L-карнитин
L-тартарат
Без добавена захар и изкуствени подсладители!
Добър източник на мастни киселини Омега-6 и Омега-9.