сряда, 21 декември 2011 г.

Суперхрани и хранителни добавки: за или против?

"От обикновените храни получаваме всички необходими хранителни вещества...
Приемането на т.нар. хранителни добавки си е чисто прахосване на пари...
С възрастта здравето ни се влошава и нищо не може да се направи срещу това..."
Така ли мислите? Няма нищо по-далече от истината!
Днешната храна е непълноценна и не ни снабдява с всичко, което ни трябва за изграждане на нашите клетки. Тя често е замърсена с токсини, а на всичко отгоре има прекалено много калории.
Кога за последен път сте яли спанак? 100 г. спанак през 1948 г. е съдържал 158 мг. желязо, а в наши дни - само 2.2 мг. Това означава, че за да получите толкова желязо, колкото преди 60 години ви е давала 1 купичка спанак, сега трябва да изядете 75 купички!
Друг пример: кобалтът (влиза в състава на вит. В12). Нуждаем се от него за да изграждаме здрави еритроцити - но повечето храни изобщо не съдържат кобалт. Нищо чудно, че толкова хора са малокръвни, боледуват често и се оплакват от липса на енергия...
Горният почвен слой, на който растат земеделските култури, е твърде изтощен. Затова повечето от тях не ни осигуряват даже половината от това, което ни трябва за да сме здрави! Типичната диета е бедна на протеини, витамини и минерали, от които тялото ни се нуждае, за да замени умиращите клетки с нови. Имунната система изнемогва и ставаме уязвими на инфекции и всякакви болести.
По градовете пресни сурови храни почти не се предлагат. Това, което може да се купи за обяд, е удобно, бързо и евтино - но твърде калорично и недостатъчно хранително. Ако се храните както повечето хора, нищо чудно да надебелеете да не се чувствате здрави...
Медиите са пълни с реклами на чипс, вафли и хамбургери. Но пък плащаме "здравни осигуровки". И понеже "медицината напредва", си мислим, че докторите са длъжни да се грижат за здравето ни, ако се наложи. ГРЕШКА! Лекарите се грижат за болестите, не за здравето! Фармацевтичните фирми нямат сметка да пропагандират профилактика, добро здраве и разумна диета - по-важни са печалбите!
И така, откъде сте сигурни, че получавате всичките 14 основни минерала, 20 аминокиселини и 13 необходими витамина? А ако не, как тогава можете да поддържате здравето си? И кой ще се погрижи за него, ако не вие самите? Може би е време да се замислите над тези въпроси...
Не излагайте на риск най-ценния актив, който притежавате! Не си играйте със здравето! Платете си за добро здраве сега - или непременно ще плащате за болести след време! Поемете отговорност за вашето здраве и за здравето на семейството си! Първата стъпка е да си осигурите всеки ден нужните хранителни съставки. А това е много трудно (почти невъзможно) без специалните хранителни добавки.
Решението? Направете си абонамент за здраве и редовно употребявайте суперхрани.
Не мислете, че това са ненужни разходи! Храните за по-добро здраве, подмладяване и дълголетие са неотменна част от списъка за покупки на всеки човек, живеещ в днешния замърсен и напрегнат свят. Тези храни са ключът към доброто функциониране на мозъка и тялото - без тях не можем!